nonner som steller syke (klikk for stort bilde!) Prinsen gir sin befaling (klikk for stort bilde!)


Hvem gjør hva? SVAR PÅ ETTERLYSNING!


© 2002 eric

Rollespill

Elevene ved Trøgstad ungdomsskole og medlemmene i Båstad 4H har nå fått tildelt sine roller for dagen. Siden det var svært mange som ville være riddere ble det fortatt loddtrekning om disse rollene + noen andre populære roller.
Det fins en mulighet for å få en annen rolle hvis du skriver en begrunnet søknad til Middelaldergruppa. En god begrunnelse kan være at du har en rustning fra før som du gjerne vil bruke på dagen!

På Middelalderdagen skal alle få spille roller. På forhånd deler vi alle deltakere inn i bla: konge, dronning, prinser, prinsesser, riddere, væpnere, kjøpmenn, bønder, bakere, kokker, smeder, trollmenn, hekser, gjøglere, munker, jegere, og mange flere...

Rollespillet blir ikke instruert på forhånd, slik at hver enkelt får replikker osv. Men vi har valgt å gjøre dette for at det skal være større variasjon og mer likt slik det virkelige samfunnet i middelalderen var. Så blir det ganske mye opp til den enkelte hvor mye en vil gjøre ut av rollen sin... Dette kan jo bli spennende!

Forberedelser

Før selve dagen er det mange ting som skal ordnes. Høsten 2001 lagret vi halm, som skal brukes til halmtak. I februar i år var noen av oss i skogen og hentet tømmer til bygninger, benker og bord. Disse stokkene ligger nå lagret. Vi har bestilt mat...

Sy drakter

Alle de deltakerere som vil får mulighet til å lage sine egne drakter på forhånd. Ved å sende en mail med spørsmål om noen hadde stoff å gi til Middelalderdagen, så fikk vi gjennom radioprogrammet "Det fikser P1" kontakt med et tyvetalls personer som nå har gitt oss masse gratis stoffrester (t.o.m. hele ruller)!

SVAR PÅ ETTERLYSNING:
- Nå har vi fått!!!

  • Party-telt og lavvo
  • Gamle lakener
  • Gamle fiskegarn, halmmatter
  • Gapestokk (Utrolig, men sant!)
  • Tretønner
  • Hjelp til snekring
  • Hjelp til rydding
  • Hjelp til å sy drakter

Vi vil takke alle foreldre og foresatte som vi sendte lapp til, og som kom med positive tilbakemeldinger!

- Gå til neste side ved å klikke her!

Template by BbBoy